Bittere Ballen
KrijgHonger
Menugang
Snacks, Bitterballen
Cuisine
Hollands
Bereidingstijd
15 Minuten
Bereidingstijd
Ligt
Voor de vetklep met een verbrande bitterbal in z'n bek!
Ingrediënten
-
500 gram rundergehakt
-
1 ui, fijngehakt
-
1 kamelenteentje knoflook, fijngehakt
-
25 gram bloem
-
250 ml runderbouillon
-
2 eieren, losgeklopt
-
Paneermeel
-
Olie (voor frituren)
Instructies
Fruit ui en knoflook tot ze mooi glimmen in een pan. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.
Voeg de bloem toe en roer goed door, kook nog 1 minuut.
Voeg de bouillon toe, roer goed, en laat het geile mengsel ongeveer 10 minuten koken.
Laat het mengsel afkoelen. Kijk ondertussen even een porno video
Maak balletjes van ongeveer 50 gram uit het afgekoelde mengsel (net zo klein als je eigen balletjes)
Rol de balletjes in de losgeklopte eieren, en daarna in paneermeel.
Verhit olie in een pan of frituur en pleur die bitterballen erin en zorg dat ze goudbruin zijn, ongeveer 4 minuten.
Laat de bitterballen uitlekken op keukenpapier en serveer direct met mosterd of andere saus naar keuze.
Geniet van je bittere ballen!