Burrito Chickie (Kip Burrito)

Iedereen lust wel een dikke burrito, speciaal voor de echte vreetzakken hebben wij hier het lekkerste kip burrito recept ooit genaamd Burrito Chickie. Heerlijk om mee te dineren of om mee te lunchen. 

Burrito Chickie (Kip Burrito) (3 personen)

Ingrediënten

De burrito 

  • 1x wraps 
  • 1 grote rode ui of 2 kleintjes 
  • 500 gram kippefilet 
  • 1 eetlepel paprikanus poeder
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • Mespuntje kaneel
  • 250 gram kidney bonen 
  • 250 gram mais
  • 1 rode paprikanus 
  • Citroensap
  • Sla
  • Zout & peper
  • Zonnebloem olie 

Zelf gemaakte saus 

  • 2x eetlepel kwak mayonaise 
  • 1x eetlepel kwak halfvolle yogurt 
  • 1x eetlepel paprikanus poeder
  • 2x theelepel suiker 
  • Zout & peper

Bereiden

We beginnen als eerste met het heerlijk zelf gemaakte sausje. Doe het als volgt:
1. Kwak 2 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel halfvolle yogurt in een kom. Doe er 1 eetlepel met paprikanus poeder bij, goed roeren. 2 theelepels suiker, wat peper en zout en klaar is het zelf gemaakte sausje! 
2. Snijd de kippefilet in mooie blokjes en als je te lui bent haal je gewoon een pak kip blokken. Doe het in een bak, strooi er wat zout, peper, knoflook, paprika en komijn poeder op en pleur wat citroen sap er overheen, dat maakt het lekker mals. Zet het vervolgens goed weg, zorg dat er geen lucht bij komt en doe dit voor 15/30 min in de koelkast zodat het goed kan intrekken. Ondertussen snijd je de rode ui in ringen en de rode paprikanus in blokjes of lange repen en leg de sla, kidney bonen en mais alvast klaar op je aanrecht (waar je normaal vieze dingen op doet). 
3. Haal de kipblokken uit de koelkast. Zet een koekenpan op het vuur en wacht tot die warm is. Doe er een scheutje zonnebloem olie erin en bak de kip op hoogvuur bruin. Doe er de helft van de rode ui in en bak deze even mee. Gooi het vervolgens in een bak en doe er een stukje aluminium overheen zodat het warm blijft.
4.Pak een wrap en gooi het op een bord en voel er maar even aan met je vingertoppen. Doe vervolgens met een lepel wat saus in het midden en strijk het uit. Dan doe je er wat kip op, rode ui, mais, kidney bonen, sla en weer een beetje saus er boven op.  LET OP dat je niet te veel er op doet want anders krijg je de wrap niet dicht. Doe de linker en rechter flap van de wrap naar binnen en rol wrap goed strap op. Je kan nog een beetje saus op de rand smeren mocht het niet plakken.
5. Vervolgens pak je een stukje keukenrol maak je de pan beetje schoon en doe je 'm weer op het vuur en doe je er een klontje boter in. Bak de burrito even bruin zodat die lekker crispy wordt. 
5. Haal die pleuris burrito uit de pan gooi het op een bord en vreten maar.
Vreetsmakelijk! 
Tip: Serveer het wat gebakken aardappeltjes en sla

 

GADVERDAMME WAT LEKKER!